čtvrtek 10. října 2013

Granule pro psy Marp

Granule pro psy Marp jsou vhodnou alternativou pro ty, kteří chtějí krmit svého psa kvalitní stavou, ale nemají čas a znalosti, aby svému milačkovi každý den vařili. Složení krmiva Marp splňuje všechny předpoklady a ukazatele, které má kvalitní krmivo pro psy mít.

Jeho složení je poměrně  jednoduché a tím zaručuje vynikající stravitelnost a využitelnost všech důležitých složek krmiva. Bílkoviny i tuky jsou získávány z nejkvalitnějšího masa z kachen, kuřat, jehňat, lososů nebo krůt. Přidaný lososový olej je zdrojem Omega 3 a 6 nenasycených mastných kyselin, který se postará o krásně lesklou srst a zdravou kůži.  Tento efekt ještě podpoří v krmivu obsažený zinek, biotin a lněné semínko.

Při výběru garnulí se řídíme věkem psa (puppy, adult, senior) a nebo také velikosti plemene. U tzv. all life stage krmiv nám tato starost odpadá. All life stage krmiva jsou vhodná jak pro dospělé jedince tak pro štěňata. Příkladem je Marp Duck and Potato. Kombinace kachního masa a brambor je vhodná rovněž pro psy s citlivým zažíváním nebo se svědivou kůží. Pouze pro štěňata je určena receptura s lososem - Marp Salmon and Potato Puppy.


Štěňata velkých plemen krmíme štěňěcími granulemi zhruba do roku a půl jejich věku. Štěňata malých plemen, která ukončují svůj růst a vývoj dříve asi do deseti měsíců až roku.  

Pak krmíme krmivem pro dospělé psy ať už jsou to "adult large breed", "adult" nebo neměníme pokud krmíme "all life stage". Asi v osmi letech přecházíme u velkých plemen na granule pro seniory. U malých plemen, která se obecně dožívají vyššího věku, přecházíme na senior granule později, asi kolem deseti let. V případě, že pes trpí nadváhou, můžeme na senior granule přejít o něco dříve nebo krmíme tzv. light granulemi.  

Kromě bílkovin a tuků doplňují složení krmiv uhlohydráty. Čím méně škrobů, tím lépe. Nejlepší krmiva neobsahují žádné nebo max. 30%. Hodnota 30-50% je průměr, vhodný pouze pro psy bez zdravotních potíží. Má-li krmivo více jak 50% škrobů je to pro psa zcela nevhodné. Obecně jsou pro psy nejlépe stravitelné dle pořadí tyto suroviny:

1. tapioka
2. brambory
3. proso
4. amaranth 

5. rýže 
6. oves
7. ječmen
8. kukuřice
9. pšenice


Granule Marp obsahují brambory, rýži nebo jsou zcela bez obilovin tzv. grain free - např. Marp Holistic Lamb Grain Free.

Marp neosahuje chemické konzervany, barviva či hormony, pro psy nevhodné obiloviny, sůl či jiná dochucovadla. Obsahují pouze zdraví prospěšné živočišné tuky - jehněčí, drůbeží nebo rybí, nikoli rostlinné oleje, které jsou pro psy špatně stravitelné.

Granule pro psy značky Marp splňují všechny předpoklady, které má kvalitní krmivo pro psy mít. 

Související články a doporučená krmiva:

Krmivo Platinum - Nejčastější otázky a odpovědi
Krmivo Firstmate - nejčastější otázky a odpovědi ke krmivu Firstmate 
Krmivo Taste of the Wild - 5 zásadních otázek a odpovědí
Krmivo pro psy Marp - Nejčastější otázky a odpovědi
Návod jak na první pohled rozeznat kvalitní krmivo pro psy 
Jak poznat alergii u psa - Příznaky, léčba, nejčastější otázky a odpovědi
Obojek proti klíšťatům Foresto - Srovnání s ostatními obojky
Kloubní výživa pro štěňata - Nutnost nebo komerční tah?

Žádné komentáře:

Okomentovat